© Tarafsız Gazete 2022

Metin Feyzioğlu görevden alınacak mı?

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resmi törenlere katılmak üzere KKTC’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, törenlerin ardından verilen yemekte bir aradaydılar. Özgür Özel, yemekte Tatar ve Erdoğan’ın salonun ortasında oturduklarını, diğer protokol üyelerinin ayrı masalarda bulunduğunu söyledi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resmi törenlere katılmak üzere KKTC’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, törenlerin ardından verilen yemekte bir aradaydılar.  

Özgür Özel, yemekte Tatar ve Erdoğan’ın salonun ortasında oturduklarını, diğer protokol üyelerinin ayrı masalarda bulunduğunu söyledi.

 ‘METİN FEYZİOĞLU’NU DIŞİŞLERİ’NE BİLDİRECEĞİZ’

Özel ayrıca KKTC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nu CHP heyetini karşılamamasını eleştirdi. Yaşananları resmi yazıyla Dışişleri’ne bildireceklerini ifade etti. Özel şunları söylemişti:

“Kıbrıslılar tarafından en iyi şekilde karşılandık, ağırlandık. Kıbrıslılar tarafından en iyi şekilde uğurlanıyoruz. Kıbrıs’ta bir kusur yapıldıysa Kıbrıs’taki Türkiye’nin büyükelçisinindir. Dünyanın neresine gidersek gidelim büyükelçilerimiz bizleri karşılıyorlar. Biz ne büyükelçiyi ne de büyükelçilikten kimseyi havaalanında göremedik, hatırımızı dahi sormadılar. Bu tabi meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedememenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı’na resmi olarak bildireceğiz. Bu Büyükelçi, 2 Dışişleri Bakanını karşılamadı, CHP’nin 4 genel başkanını karşılamadı ki bir tanesi mevcut genel başkan. Bu büyükelçi, Türkiye’nin ana muhalefet partisini karşılamadı. Kendisi bunu yapabilir ama büyükelçiliğe bunu yaptıramaz. Dışişleri Bakanlığı gelenekleri olan bir kurumdur. Vasatların elinde vasatlaştırılamaz.”

 

Kıbrıslı siyasilerden edinilen kulis bilgisine göre, Feyizoğlu'ndan CHP ile aynı oranda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da rahatsız. Fakat Erdoğan'ın rahatsızlığının sebebi Özgür Özel meselesi değil özel hayatı ile ilgili. İddialara göre Feyzioğlu’nun görev yeri değişiyor…

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER