20 Nisan, 2024, Cumartesi

ATA AÖF sınav sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak? Gözler sonuç açıklama tarihinde!

Haber Giriş: 15 Nisan, 2022, Cuma 13:24
Takip Et
ATA AÖF sınav sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak? Gözler sonuç açıklama tarihinde!

ATA AÖF sınav sonuçları öğrenciler tarafından heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sınavın ardından ATA AÖF sınav soruları ve cevapları ile ilgili açıklama yapıldı. Öğrenciler LMS üzerinden sınav sorularına ve cevap anahtarına ulaşabiliyorlar.

ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ATA AÖF sınavları 9 Nisan Cumartesi ve 10 Nisan Pazar günleri düzenlendi. ATA AÖF sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. Adaylar sınavlara yüz yüze girdiler. ATA AÖF güz dönemi ara sınavı kasım ayında yapılmış, sonuçlar 1 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Güz yarıyılı ara sınavı sonuçları obs.atauni.edu.tr adresinden sorgulandı.

ATA AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ?

Kurum tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın 18.03.2016 tarih ve 75850160-106-158- 16196 sayılı yazısında, aynı programı uygulayan üniversiteler arasında haksız rekabetin önlenmesi, ölçme ve değerlendirme sistemlerinde uygulama birliğinin sağlanması ve üniversitelerimizin açıköğretim programlarındaki kalitenin belli bir düzeyin altına düşmemesi için, açık öğretim programlarında ders geçme notu alt sınırının (FF sınırının) 35’e çıkarılmasına, 26.02.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında karar verildiği belirtilmektedir.

Alınan karara istinaden Fakültemiz programlarında ders geçme notu alt sınırının (FF sınırının) 2020-2021 eğitim öğretim yılı, güz yarıyılından geçerli olmak üzere 30’dan 35’e çıkarılmasına Üniversite Senatomuz tarafından karar verilmiştir.

Tüm öğrencilerimize önemle duyurulur.

ATA AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Blok uygulama dersleri hariç, diğer derslerde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %30, yarıyıl sonu/bütünleme sınav puanının katkısı %70’tir. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürmektedir.

HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.