20 Nisan, 2024, Cumartesi

Eren Abluka-15 Operasyonu başladı: 1 ton esrar ele geçirildi

Haber Giriş: 10 Haziran, 2022, Cuma 01:43
Takip Et
Eren Abluka-15 Operasyonu başladı: 1 ton esrar ele geçirildi

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Abluka Operasyonları, inançlı ve kararlı bir şekilde başarıyla devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı, PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Diyarbakır’da Narko-Terör operasyonu başlattı.

75 operasyonel tim görev alıyor

Eren Abluka-15 Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik Narko-Terör Operasyonu'na 1165 personel katılıyor.

Operasyonda, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Jandarma Komando Operasyon (JOPER), Jandarma Özel Harekât (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu timlerinden oluşan 75 operasyonel tim görev alıyor.

989 kilogram toz esrar ve 2 milyon 144 bin kök kenevir ele geçirildi

Operasyonun ilk gününde, Lice ilçesi Bağlan ve Yalaza Mahalleleri kırsalında, çalılık ve ağaçlık alana gizlenen 136 nokta tespit edildi.

Noktalarda yapılan arama sonucunda; 3 adet AK-47 piyade tüfeği, el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan 20 kilogram amonyum nitrat, 989 kilogram toz esrar, 62 kilogram kubar esrar, 2 milyon 144 bin 570 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.



Kaynak: https://www.muhalif.com.tr/haber/eren-abluka-15-operasyonu-basladi-1-ton-esrar-ele-gecirildi-55097
HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.