20 Nisan, 2024, Cumartesi

Erol Mütercimler Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet suçundan yargılanıyor

Haber Giriş: 27 Haziran, 2022, Pazartesi 14:29
Güncelleme: 22 Temmuz, 2022, Cuma 12:12
Takip Et
Erol Mütercimler Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet suçundan yargılanıyor

Erol Mütercimler doların 10 lira olacağına dair açıklaması nedeniyle Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet suçundan yargılanıyor. Mütercimler, son yaptığı savunmada “Doların 18 liraya çıkmasına sebep olan her kimse, savcı onların peşine düşmelidir” dedi.

Araştırmacı-yazar Erol Mütercimler, 2016'da katıldığı bir televizyon programında dolarla ilgili yaptığı tahminler nedeniyle yargılanıyor.
Mütercimler, “Önlemleri, tedbirleri alın. Doları önce 4.5 lira göreceksiniz. Ondan sonra 7.5, sonra da 10 lira gösterecekler. Ama orada kalmaz, 7.5 liraya düşürülür, orada çıpalanır” demişti.
Mütercimler, geçtiğimiz gün Çağlayan’da İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Ve bu mahkeme Ekim ayına ertelendi. 

Erol Mütercimler yapmış olduğu savunmayı TV ekranlarından ve youtube’dan anlatacağını mahkemede de belirtti ve bugün dediğini yaptı. Mütercimler youtube hesabından 3 bölüm peşpeşe yayınladı. 
Tüm savunmasını paylaşma sebebini “Bu artık  tarihe kaydolsun, bir ibret dökümanı olarak kaynaklarda kalsın….” Diyerek açıklayan Mütercimler'in mahkemedeki savunmasının tamamına sırasıyla aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz… 
Bölüm 1
Bölüm 2
Bölüm 3


 

 


Kaynak: 

 

HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.