19 Nisan, 2024, Cuma

Fahrettin Koca: Toplumsal kısıtlamaların artık devre dışı kalmasını istiyoruz

Haber Giriş: 25 Nisan, 2022, Pazartesi 16:23
Takip Et
Fahrettin Koca: Toplumsal kısıtlamaların artık devre dışı kalmasını istiyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa ve Sakarya ziyaretlerinin ardından Adıyaman'a gitti. Maske takmayıp vatandaşlarla tokalaşan Koca, öğrencilerle fotoğraf çektirdi ve yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sabah gazetesine konuşan  Koca, "Bayramı bayram gibi kutlayacağız. Eski günlerimize döneceğiz. Kısıtlamanın daha çok olmadığı döneme inşallah geçiyoruz" dedi.

'TOPLUMSAL KISITLAMALAR DEVRE DIŞI KALSIN İSTİYORUZ'

Kişisel tedbirlerin öne çıkacağı bir döneme geçileceğini vurgulayan Koca, "Artık toplumsal kısıtlamalar devre dışı kalsın istiyoruz. Kronik rahatsızlığı olan, ileri yaşta riskli kişilerde zaten normal zamanda da koruma gerekir" ifadesini kullandı. Esnafla tokalaşmaya başladığını belirterek şunları kaydetti:  

'BU NORMALİ MASKESİZ YAŞAMAK ÖNEMLİ DEĞİL Mİ?'

"Biz büyüklerimizi gripten koruma çabası içinde olmuyor muyuz? 2.5 yıllık zaman dilimi bize üst solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşmasını maskenin önemli oranda önleyebildiğini gösterdi. Pandemi sonrası normal dönemde de bu olmalı. Ben esnafla tokalaşmaya başladım. İşte vatandaşın arasına katılıyoruz. Gençlerle birlikteyiz. Özlemişiz. Bu normali maskesiz yaşamak önemli değil mi?"



Kaynak: https://www.muhalif.com.tr/haber/fahrettin-koca-toplumsal-kisitlamalarin-artik-devre-disi-kalmasini-istiyoruz-48006
HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.