29 Mart, 2024, Cuma

OpenSea kopya NFT’leri algılayan yapay zeka geliştiriyor

Haber Giriş: 13 Mayıs, 2022, Cuma 19:17
Takip Et
OpenSea kopya NFT’leri algılayan yapay zeka geliştiriyor

NFT sektörü her ne kadar 2021'in sonu ve 2022'nin başı kadar ivmeli olmasa da büyümesini sürdürüyor. Ancak sektörel sorunlar hâlâ devam ediyor. Bu sorunların en başında NFT'lerin çalınması yer alsa da bir diğer sorun olarak birbirinin kopyası binlerce NFT'nin ağı yorması yer alıyor. buna bir çözüm sunmak isteyen OpenSea, iki farklı çözüm içerik bir güncellemeyi duyurdu.

NFT pazar yeri ilk olarak 100 ETH'nin üzerinde NFT işlemine sahip hesapları bir onay sürecinden geçirerek onay rozeti ekleyecek. Böylece orijinal hesaplar belirlenmiş olacak. Bunun yanın daha önce ağa eklenen NFT'ler analiz edilerek bir sistem oluşturulacak. Benzer ve kopya NFT'ler farklı permutasyonlar test edilerek tespit edilecek.

Bunun yanın insanlardan oluşan bir ekip ise sahte gördükleri NFT'leri sisteme bildirerek bu yapay zekayı eğitecek.

Bu kriterlere uymayan ve daha önce yapıldığı tespit edilen NFT'ler kaldırılırken, yeni kopya NFT'lerin eklenmesine izin verilmeyecek. Ek olarak yapay zekayı eğitmek için topluluktan alınan ihbarlar da kullanılacak.



Kaynak: https://www.muhalif.com.tr/haber/opensea-kopya-nftleri-algilayan-yapay-zeka-gelistiriyor-49815
HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.