29 Mart, 2024, Cuma

Yaşanan düşüşlere rağmen Netflix rakiplerinden çok daha güçlü

Haber Giriş: 07 Haziran, 2022, Salı 01:13
Takip Et
Yaşanan düşüşlere rağmen Netflix rakiplerinden çok daha güçlü

Görünüşe göre Netflix, akış hizmetlerinde yaşanan büyük rekabet fırtınasına dayanabilecek güce sahip.

Deadline tarafından bildirildiği üzere, Birleşik Krallık veri şirketi Omdia tarafından yürütülen yeni bir araştırma, Netflix'in en az 2026'ya kadar dünyanın en popüler yayın hizmeti olmaya devam edeceğini öne sürüyor. Şirket, Disney Plus'ın daha hızlı bir oranda büyümeye devam edeceğini, ancak en büyük rakibini önceden düşünüldüğü kadar hızlı bir şekilde gölgede bırakamayacağını tahmin ediyor.

Netflix, bu yılın Ocak ve Mart ayları arasında 200.000 abone kaybetti ve bu sayının Haziran sonunda iki milyonu aşması bekleniyor. Ancak Omdia'nın söylediğine göre, 2026'da Disney Plus'ın 240 milyon civarında abonesi olacakken Netflix 260 milyon abonesiyle biraz daha önde kalmaya devam edecek.

Netflix abone tabanının önümüzdeki dört yıl içinde yalnızca yaklaşık 40 milyon artacağını öne süren Omdia'nın bulguları, şirketin gidişatında dramatik bir değişiklik öngörmüyor ancak veriler yine de beklenilen düşüşün ertelendiğini gösteriyor.

Netflix ve Disney Plus, Mart 2022'de sırasıyla 221,6 milyon ve 137,7 milyon toplam abone sayısı bildirdi.

 

Omdia ayrıca 2026 yılına kadar HBO Max ve Prime Video'nun her ikisinin de yaklaşık 150 milyon aboneye hizmet vereceğini ve Peacock ve Paramount Plus'ın bloktaki sonraki en popüler iki akış hizmeti olacağını tahmin ediyor.

Omdia Kıdemli Direktörü Maria Rua Aguete, bulgular hakkındaki bir açıklamada şunları söyledi: “Artan maliyetlerle başa çıkmak açısından, tüketiciler evde kendi eğlencelerinden başka harcamaları kısmayı tercih ediyor. Aslında, [bizim] anketimizin gösterdiği gibi, diğer harcamalardaki kesintiler onların ekstra hizmetlere abone olmalarına imkan tanıdı.”



Kaynak: https://www.muhalif.com.tr/haber/yasanan-dususlere-ragmen-netflix-rakiplerinden-cok-daha-guclu-53656
HABERE YORUM YAZIN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.